MENU

Wydawnictwo WNT

Wydawnictwa Naukowo-Techniczne to znany polski wydawca książek i podręczników z takich dziedzin jak elektronika, mechanika, przemysł lekki oraz innych sektorów ogólnotechnicznych. WNT to wiele lat doświadczenia w wydawaniu zarówno materiałów naukowych i dydaktycznych dla studentów, jak i pozycji skierowanych do profesjonalistów. W ofercie wydawnictwa oprócz podręczników i monografii naukowych znalazły się również słowniki techniczne, poradniki i encyklopedie, a także książki popularnonaukowe z zakresu techniki ogólnej.

Studenci kierunków technicznych szczególnie docenią podręczniki, repetytoria i zbiory zadań wydawnictwa WNT. Popularnością cieszą się takie pozycje jak dwutomowy "Zbiór zadań z fizyki dla uczniów szkół średnich i kandydatów na studia", "Rysunek techniczny maszynowy" czy "Zarys matematyki wyższej dla studentów" Romana Leitera. W niezwykle szerokiej ofercie tematycznej nie zabrakło jednak również podręczników fizycznych ("Fizyka dla inżynierów"), chemicznych i biochemicznych, elektronicznych oraz mechatronicznych.

Ważną częścią katalogu Wydawnictw Naukowo-Technicznych są słowniki tematyczne przeznaczone dla konkretnych grup zawodowych. Oprócz ogólnego "Małego słownika technicznego polsko-angielskiego i angielsko-polskiego" znalazły się słowniki tematyczne - elektryczne, fizyczne, medyczne, informatyczne, budowlane czy matematyczne. Oprócz słowników języka angielskiego wydawnictwo w ofercie ma również słowniki polsko-francuskie, włoskie, rosyjskie, hiszpańskie, niemieckie, ukraińskie i rosyjskie.

Chociaż większość książek z katalogu WNT skierowana jest do ekspertów, w ofercie wydawnictwa nie zabrakło również pozycji popularnonaukowych. Przystępnym językiem napisana jest między innymi monografia "Elektrownie jądrowe" Jerzego Kubowskiego, przytaczająca szczegóły pracy tego rodzaju elektrowni, ich wady i zalety, a także dokładnie opisuje procedury bezpieczeństwa - niezwykle istotne zwłaszcza po katastrofach w Czernobylu i Fukushimie. Podobną funkcję pełni książka "Farmy wiatrowe w systemie elektroenergetycznym" Zbigniewa Lubośnego - kompendium wiedzy o elektrowniach wiatrowych oraz praktyczne informacje o ich użytkowaniu i funkcjonowaniu, w tym analiza ekonomiczna opłacalności inwestycji.

ZAWĘŻONE WYNIKI
Znaleziono: 49
Przeglądaj:
Sortuj według:
Popularność malejąco
Wyświetl:
20

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - Outlet

Wydawca: WNT
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...
Książka (miękka)
do koszyka
37,26 zł
69,00 zł

Emulgatory

Wydawca: WNT
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje p...
Książka (miękka)
do koszyka
34,71 zł
39,00 zł

Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie - Outlet

Wydawca: WNT
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt mors...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Biotechnologia żywności - Outlet

Wydawca: WNT
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych - Outlet

Wydawca: WNT
W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układ...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Emulgatory - Outlet

Wydawca: WNT
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje p...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet

Wydawca: WNT
W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.: - metody uboju zwierząt rzeźnych;- sposoby rozbior...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie - Outlet

Wydawca: WNT
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt mors...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Biotechnologia żywności - Outlet

Wydawca: WNT
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Zarządzanie jakością żywności - Outlet

Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Wydawca: WNT
Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne za...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach - Outlet

Wydawca: WNT
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Właściwości fizyczne żywności

Wydawca: WNT
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, po...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Właściwości fizyczne żywności - Outlet

Wydawca: WNT
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, po...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Poradnik inżyniera energoelektronika - Outlet

Wydawca: WNT
W Poradniku zostały przedstawione główne zasady, na podstawie których analizuje się, projektuje, buduje i eksploatuje urządzenia energoelektroniczne. Omówiono najważniejsze zag...
Książka (twarda)
Produkt niedostępny

Amunicja i jej elaboracja - Outlet

Praktyczny poradnik
Wydawca: WNT
Książka porusza zagadnienia związane z nabojami do strzeleckiej broni palnej ( karabinów, rewolwerów i pistoletów). Omówione są w niej poszczególne elementy naboj...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Ogólna technologia żywności - Outlet

Wydawca: WNT
Książka zawiera :- charakterystykę głównych źródeł żywności- surowców przemysłu spożywczego- produktów spożywczych i ich jakości- operacje ...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Chemia żywności Tom 2

sacharydy, lipidy i białka
Wydawca: WNT
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zd...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Chemia żywności Tom 2

2
Wydawca: WNT
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zd...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Chemia żywności Sacharydy, lipidy, białka Tom 2

Wydawca: WNT
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia:- charakterystyka sacharydów, lipidów, białek- właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądan...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny

Poradnik energetyka praktyka Zeszyt 1 + CD

Uprawnienia zawodowe dla energetyków. Ochrona przeciwpo...
Autor: Jan Strzałka
Wydawca: WNT
Pierwsza pozycja na rynku księgarskim, w której przedstawiono rodzaje uprawnień, jakie może zdobyć energetyk, autorstwa Jana Strzałki, oraz dosyć wyczerpująco omówiono ochronę prze...
Książka (miękka)
Produkt niedostępny
Znaleziono: 49
Przeglądaj:
Sortuj według:
Popularność malejąco
Wyświetl:
20